Facebook - rideonbas

Ga naar de inhoud

Facebook

Team Eerens Sloopwerken Stormvogels Veendam
Gepubliceerd door Dennis Jilesen · 7 september 2016 ·

Vanochtend vroeg bereikte ons het vreselijke bericht dat Bas de Haan, zoon van onze ploegleider Bert en verzorgster Aukje en broer van onze renner Paul tijdens zijn fietstraining op het eiland Sint Maarten door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen.

Bas was sinds zijn vroege jeugd lid van WV Stormvogels Veendam en bleef, ondanks uitstapjes naar Team Robinson Techniek en WSV Emmen altijd een Stormvogel in hart en nieren. Enkele jaren geleden verhuisde hij naar Sint Eustatius om daar als sportleraar op een middelbare school te gaan werken. Sport en het doceren daarin waren zijn lust en zijn leven en iedereen die hem gekend heeft kan zijn enthousiaste daarin en zijn brede glimlach helder voor de geest halen.

Het paradijselijke Statia had echter één groot nadeel: het was te klein om er met een racefiets te fietsen, iets wat Bas nog steeds erg graag deed en meer en meer begon te missen. Toen hij begin van dit schooljaar de kans kreeg om als sportleraar op Sint Maarten aan de slag te gaan, nam hij die kans met beide handen aan. Sint Maarten was een aanmerkelijk groter eiland en dat gaf Bas de mogelijkheid om weer als echte wielrenner aan de slag te gaan. Een frame was snel gekocht en vader Bert bouwde daar een mooie fiets van.

Na zijn verhuizing, begin augustus van dit jaar, stuurde Bas met grote regelmaat foto’s de wereld in waarop hij met zijn kenmerkende glimlach op zijn racefiets over het eiland reed. Hij was inmiddels lid geworden van de plaatselijke wielervereniging en zou komend weekend zijn eerste wedstrijd gaan rijden. Helaas heeft het niet zover mogen komen... Tijdens zijn training van gisteren werd hij geschept door een roekeloze automobiliste en kwam hij te overlijden.

Bas was één van onze grootste fans. Bij iedere wedstrijd maakte hij een Whatsapp-groep aan om aan de andere kant van de wereld niets te hoeven missen van onze koers. Wanneer hij in Nederland was vond hij het heerlijk om met ons mee te trainen. Ondanks dat hij het hier altijd koud had genoot hij zichtbaar van die ritjes…

En nu is hij er plotsklaps niet meer… Wij als elite-/beloftenploeg zijn verslagen door dit bericht… Het is zo oneerlijk dat zo’n jonge vent in de bloei van zijn leven het leven laat in zijn en onze geliefde sport. De komende dagen gaan we ons beraden over hoe we dit voor onze ploeg zo succesvol verlopen seizoen gaan afsluiten. Dit verlies komt bij ons binnen als een mokerslag… Rust zacht Bas.

Wij wensen Bert, Aukje, Paul en Susan heel veel sterkte met dit zware verlies. Wij staan als ploeg om jullie heen, schouder aan schouder, in goede en in kwade tijden.

Namens Team Eerens Stormvogels Veendam,

Dennis Jilesen - Ploegleider
Aanverwante artikelen:


Artikel 08-09-2016:
Facebookbericht StormvogelsDennis Jilesen

Artikel 11-09-2016Harm Vonk

Herdenking Gibcusbaan:
Begrafenis Bas:
NCK-Dronten :
RTV NoordThuisopnames RTV Noord

NL-TimesArtikel in NL-Times

AdvertentiesOverzicht Advertenties

Terug naar de inhoud